Martijn & Jan Kees

Hi JK
Bij het kantelen van het jaar kunnen we er natuurlijk niet omheen terug te kijken op het jaar dat was, en vooruit te kijken naar het jaar dat aanstaande is. Om met het eerste te beginnen, wat is het eerste dat in je opkomt als je terugkijkt op 2018? Was dit het jaar van de definitieve doorbraak van Anne van Dam? Twee keer winnen, tweede worden op de Order of Merit en een kaart voor de LPGA veroveren is niet niks tenslotte. Wat mogen we in 2019 van haar verwachten in Amerika?
Of was 2018 het jaar van de blessure van Luiten? Vroeg in het jaar winnen en vervolgens het grootste deel van het seizoen langs de zijlijn staan...dat is niet hoe we het jaar voor ons zagen. Het betekende ook direct dat hij weer niet mee kon doen in de Ryder Cup en zoveel kansen daarop heb je niet als topspeler. Wat denk je? Gaan we Joost ooit in het blauw van Europa zien of worden zijn kansen daarop met het jaar kleiner? En over die Ryder Cup
gesproken: hoe zal de zege van Europa op Le Golf National de boeken in gaan?
En dan ben ik nog niet eens begonnen over wat 2019 wel allemaal niet voor ons in petto kan hebben...
Op een mooi 2019!
Martijn
Beste Martijn
Denk dat ik Anne’s prestatie het mooiste vind. Twee kwalificatietoernooien overleven om een LPGA-kaart te veroveren – daar moet je respect voor hebben. Een speelster met haar lengte is op Amerikaanse zeker niet in het nadeel. Kan leuk worden in 2019.
Het is in het Nederlandse golf niet altijd gemakkelijk om positief te zijn, maar de manier waarop Jerry Ji zich de laatste twaalf maanden heeft gepresenteerd, geeft hoop voor de toekomst. Dat was de tweede opsteker van 2018.
De manier waarop Joost Luiten terugkwam, was mooi. Meteen veertiende worden op Valderrama – na een pauze van een maand of vijf – was meer dan prima.
En vergeet niet: ondanks dat gebroken seizoen eindigde Luiten voor de negende (!) achtereenvolgende keer in de top-60 van de Europese jaarranglijst. Maar om zich te plaatsen voor het Europese team van 2020 – daar zijn toch echt topprestaties in de Majors en World Golf Championships voor nodig.
Zie je in het nieuwe jaar,
Jan Kees
Artikel geplaatst op: 16 december 2018 - 09:09

Gerelateerd

Delen