Europees kampioene Celia Barquin Arozamena gedood op golfbaan
Moord schokt golfwereld

Een schok in de golfwereld na de dood van het Spaanse talent Celia Barquin Arozamena. Amper twee maanden nadat ze in Slovenië de Europese titel pakte, werd de 22-jarige amateur in de Verenigde Staten op de golfbaan om het leven gebracht.
De trotse Spaanse Celia Barquin Arozamenda na het winnen van haar Europese titel in Slovenië.

Golfers op de Coldwater Golf Links in het Amerikaanse Ames in de staat Iowa sloegen alarm op het moment dat ze een onbeheerde golftas aantroffen op de course. Dat bleek niet vergeefs. Even later werd het lichaam gevonden van Celia Barquin Arozamena. Het golftalent was met messteken om het leven gebracht en vervolgens gedumpt in een vijver op de golfbaan. Nog dezelfde dag werd haar eveneens 22-jarige moordenaar opgepakt.
De Spaanse studeerde al enige tijd in de Verenigde Staten aan de Iowa State University, waar ze ook deel uitmaakte van het golfteam. Met succes. Celia Barquin was het grote talent van de universiteit. Eerder dit jaar won ze de Big 12 Championship, een prestatie waarvoor ze uiteindelijk ook werd gekozen tot Iowa State vrouwelijke atlete van het jaar. Ze kwalificeerde zich ook voor het Women’s US Open dit jaar.
'Prachtig mens'

,,We zijn er allemaal kapot van’’, vertelde Iowa State’s golfcoach Christie Martens. ,,Celia was een prachtig mens, geliefd bij haar ploeggenoten en vrienden. Ze hield van Iowa State en was een voortreffelijke vertegenwoordigster van onze school. We zullen haar competitieve vermogen en haar passie voor het leven nooit vergeten.’’
Op de wereldranglijst nam de Spaanse een bijzonder knappe 44e plaats in. Die dankte ze mede aan haar overwinning in het Europees kampioenschap, afgelopen juli in Slovenië. Op het Penati Golf Resort bleef Celia Barquin onder andere de Nederlandse speelsters Romy Meekers en Dewi Weber voor en boekte zo de grootste overwinning uit haar nog jonge loopbaan. Niemand kon vermoeden dat het ook de laatste zou zijn.
Artikel geplaatst op: 19 september 2018 - 19:05

Gerelateerd

Delen