Internationaal Open smaakt naar meer

Het eerste Broekpolder Internationaal Open zit erop. Met de nadruk op éérste, want als de voortekenen niet bedriegen kan er goed een tweede editie komen. Opvallendste Nederlanders deze keer? Maarten Bosch en Philip Bootsma.
Maarten Bosch werd de beste Nederlander.

Over die tweede editie van het Broekpolder International Open gaan organisator Dick Molenaar en zijn medewerkers binnenkort zonder twijfel eens praten. Het zou echter passend zijn als er een vervolg komt, want het evenement van de Pro Golf Tour op Broekpolder was zondermeer een succes.
Zeker voor Maarten Bosch, die zich op een gedeelde vierde plaats met een totaalscore van 211 (-5) de beste Nederlander mocht noemen. Bosch begon met een ronde 73 nog wat aarzelend, maar met rondjes 68 en 70 daar achteraan zat hij al snel aan de goede kant van de score.
Greens

Scherprechter op Broekpolder waren de greens, die misschien wel hoorden tot de snelste die Nederland ooit heeft gezien. De stimpmeter noteerde een score van twaalf, en dat komt overeen met ‘razendsnel’. Dat bleek ook wel op die greens, waar toch menig drieputt werd genoteerd.
Philip Bootsma hield die echter beperkt en mede daardoor mocht de golfer uit Landsmeer zichzelf kronen tot beste amateur. Bootsma ging na de eerste dag zelfs aan de leiding met een score van 67, maar een zeven op de par-4 twaalfde wierp hem in ronde twee enigszins terug. Het was de enige echte fout die Bootsma maakte. Uiteindelijk kwam hij met een totaal van 212 (-4) uit op een gedeelde zesde plaats. Die sterkste Bootsma wel in zijn voornemen later dit jaar de amateurs te verwisselen voor de profs.
Artikel geplaatst op: 26 juli 2018 - 17:45

Gerelateerd

Delen