De Gelpenberg wint
Zilveren Ganzenveer

Het team van De Gelpenberg uit het Drentse Aalden heeft de jaarlijkse wedstrijd om de Zilveren Ganzenveer gewonnen.
Het winnende team van De Gelpenberg: Carla Kohman en Jeanette Beltman, met de Zilveren Ganzenveer op Golfbaan Welschap in Eindhoven.

Op de zoals altijd perfect geprepareerde golfbaan Welschap in Eindhoven kwamen Carla Kohman en Jeanette Beltman namens De Gelpenberg half juni een fractie beter voor de dag dan het team van de Oegstgeester Golfclub. De derde plaats was voor de Leeuwarder Golfclub de Groene Ster.
De Zilveren Ganzenveer is sinds 1977 de inzet van een wedstrijd voor redacties van clubbladen, kronieken, webberichten, jaardocumenten en dergelijke van Nederlandse golfclubs met de A-status. Naast het sportieve treffen staat de ontmoeting van clubleden uit het hele land tijdens deze golfdag in het teken van de uitwisseling van ervaringen en ideeën over de interne en externe communicatie van golfverenigingen.
De winnaressen hebben zich bereid verklaard de organisatie van de wedstrijd in 2019 op zich te nemen. Clubs kunnen volgend jaar dus twee leden van hun redactiecommissie afvaardigen naar Aalden, waar de oudste club van Drenthe (opgericht in 1970) haar domicilie heeft in een fraai bos- en heidelandschap. De Gelpenberg fungeerde recent nog als gastheer voor het NK Strokeplay. De baan staat bekend om een boeiende en uitdagende ronde op uitstekend onderhouden fairways en snelle greens. Op de lijst van leading courses bezet De Gelpenberg de twaalfde plaats.
Artikel geplaatst op: 24 juli 2018 - 19:49

Gerelateerd

Delen