Hoe het allemaal begon…

’Het was een zonnige zomerzondagochtend. Net voordat de echte hitte begon. Het gras was net gemaaid en de sproeiers stonden nog aan. Ik ging op golfles met mijn vader, iets wat we in de zomer met de hele familie deden. Alleen, ik had er nooit mijn draai in gevonden. Ik was heel actief in de paardensport en vond het golfen eerlijk gezegd saai. Ik hield van iets meer actie. Tja, dat krijg je wel met paardrijden ;) Maar ik miste bij het golfen diezelfde enthousiasme en drive. Totdat…’
Op 12-jarige leeftijd sloeg ik in Zuid-Spanje de perfecte bal. Je kent het wel, een kraakhelder geluid, makkelijke draai, goeie eindhouding en een rechte bal waarvan je weet; deze is echt perfect geraakt. En toen wist ik het… dit is fantastisch! I was hooked!
In de jaren daarna ging mijn golfspel vooruit en speelde ik wedstrijden tot het moment dat ik steeds vaker last van mijn schouders kreeg. Meer golflessen en coaching, nieuwe clubs, het hielp niet om mijn spel en klachten te verbeteren. Ook de oefeningen die mij in de sportschool door de trainer waren aangeraden hielpen niet.
Bijzondere pro

Gelukkig ontmoette ik een bijzondere golfpro. Achteraf gezien de enige die zich in zijn tijd had verdiept in golf en fitness. Hij begeleidde al diverse spelers in de jeugdtop in Spanje en was een echte Scandinavische Viking. Zijn naam? Ivar. Hij zei: ’Liesbeth, come to the gym, you will get super strong’.
Mijn hoofd dacht… ja, maar dat is niet goed voor mijn spel en misschien gaat dit mijn swing wel verpesten, en ik weet niet zoveel over fitness. Ik had behoorlijk wat angsten. Desondanks besloot ik naar Ivar te luisteren. Het feit dat hij er letterlijk en figuurlijk als een Viking uitzag, hielp wel mij te overtuigen.
Na zes maanden trainen beleefde ik eindelijk verbetering in mijn spel en behoorde mijn schouderpijn tot de verleden tijd. En dat was tevens het moment waarop ik wist wat mijn missie zou zijn: een gezonde golfgemeenschap door specifieke fysieke bewegingstraining.
Canada

Ik vertrok naar Canada om daar bewegingswetenschappen aan de universiteit te studeren en ging in de leer bij 's werelds beste rotatie fitnesscoach, Jason Glass. Hij leerde mij hoe ik andere golfers kon helpen om vanuit hun fysieke mogelijkheden te gaan werken. Ik absorbeerde alle ontwikkelingen en trends op het gebied van golffitness in Noord-Amerika en vormde zo mijn visie.
Nu, een decennium later, sta ik hier en ben ik trots zoveel golfers al te hebben geholpen naar meer plezier, minder klachten en betere prestaties tijdens het golfen.
Of je nou gevorderde golfer bent, beginner, jeugd of behoort tot de Masters (60), wat je doel ook is: iedere golfer geeft baat bij effectieve en regelmatige bewegingstraining. Dat is mijn vaste overtuiging. Een op maat gemaakt programma is een ingrediënt naar lange termijn oplossingen en succes. Maar vergeet niet dat de basis aspecten (voldoende water drinken, genoeg rusten, langzamer ademen) een enorme positieve impact kunnen hebben voor het voorkomen van allerlei blessures en aandoeningen.
Voor meer informatie over workshops, presentaties of coaching; kijk op www.lpgolfperformance.nl. Vragen? Schroom niet. Stuur Liesbeth een mailtje via info@lpgolfperformance.nl
Artikel geplaatst op: 05 augustus 2018 - 10:59

Gerelateerd

Delen