Van Tilburg temt de Kennemer

Menig pro op de European Tour zou onmiddellijk tekenen voor de score waarmee Nordin van Tilburg het Kennemer Open op zijn naam schreef. Het talent uit Ossendrecht temde de duinbaan bij Zandvoort op indrukwekkende wijze. Hij zegevierde met liefst tien slagen voorsprong. Anouk Sohier won bij de dames.
Anouk Sohier en Nordin van Tilburg, winnaars van het Kennemer Open.

Dat Nordin van Tilburg al een tijdje goed bezig is, was voor de volgers wel duidelijk. Even worstelde de Brabander met zijn spel, maar het lek was uiteindelijk snel boven. Op de Kennemer werd dat heel erg duidelijk. In de wedstrijd over alle 27 holes van de baan in Zandvoort leverde Van Tilburg een indrukwekkende score af.
In de volledige ronde over de lussen A en B noteerde de speler van The Dutch Futures maar liefst een eagle en zeven birdies tegen twee bogeys. Dat was goed voor een geweldige score van 65. Op de daaropvolgende C-lus volgden nog twee birdies. Zo eindigde Van Tilburg op -9, een baanrecord over 27 holes. Frank van Hoof en Mike Toorop deelden de tweede plaats met een score van één boven de baan.
,,Winnen met tien slagen voorsprong geeft echt een goed gevoel’’, vertelde Van Tilburg. ,,Zeker na een mindere week in het Brits Amateurkampioenschap. In ieder geval een opsteker in aanloop naar het Europees kampioenschap op de Haagsche.’’
Bij de dames leverde Anouk Sohier een puike prestatie. De speelster van de Haagsche kende wel een wat moeizame eerste achttien holes, waarin ze ondanks een eagle uitkwam op een score van 76. Dat bood nog aanknopingspunten voor de concurrentie, maar in de resterende negen holes zette Sohier die op achterstand. Met twee birdies en een eagle tegen slechts één bogey won ze drie slagen op de baan. Zodoende kwam Sohier uit op een knappe score van één boven de baan na 27 holes. Daarmee hield ze vier slagen voorsprong op Mayka Hoogeboom en Giulia van den Berg.
Artikel geplaatst op: 28 juni 2018 - 09:19

Gerelateerd

Delen