Bentwoud: dè polderbaan met ‘inland links karakter’

Gelegen in Zuid-Holland aan de rand van het natuur- en recreatiegebied Bentwoud vind je Golfbaan Bentwoud. Een baan die zich kenmerkt en onderscheidt door zijn toegankelijke karakter en zijn eerlijke, snelle greens op een ondergrond van klei.
De golfcourse van Bentwoud, met 27 uitdagende holes en 27 uitstekende greens.

De baan beschikt over een 27 holes qualifying wedstrijdbaan, Par 3/4 baan en verschillende uitgebreide oefenfaciliteiten. Iedere lus typeert zich door een geheel eigen karakter en een uitdagende lay-out waarbij het ‘risk & reward principe’ is gecreëerd. Hierdoor vormt de baan voor ieder spelniveau een ware uitdaging. Zo kom je op de ene lus veel waterpartijen en hindernissen tegen, terwijl de andere lus weer bestaat uit langere holes.
Greens

De greens van Bentwoud zijn over het algemeen wat harder te noemen, doordat er gespeeld wordt op een klei-ondergrond met daarop een specifiek type gras, Roodzwenk. Dit type gras heeft veel voordelen: er ontstaat geen schimmel (waardoor geen chemische middelen nodig zijn), heeft niet zoveel water en mest nodig en is fantastisch voor de biodiversiteit. De golfer zal zijn spel alleen enigszins op deze ondergrond moeten aanpassen. Een hoge bal ligt hier nu eenmaal niet in één keer stil, maar rolt gerust verder. Een fenomeen waar de golfer soms aan lijkt te moeten wennen, maar als deze gewenning er eenmaal is, wordt Bentwoud geroemd om zijn snelle, eerlijke greens die volgens sommige golfers zelfs ‘tot de beste van Zuid-Holland behoren’.
Snelheid

Tevens kenmerkend voor Bentwoud: alle greens zijn qua snelheid nagenoeg hetzelfde. Een hoge stimpwaarde is op Bentwoud eerder regel dan uitzondering, zeker in de zomer. Uit de laatste kwaliteitsscan werd zelfs een tien op de stimpmeter gescoord. De greens zijn over het algemeen het best te vergelijken met golfbanen langs de kust in Groot-Brittannië, de zogenoemde linkscourses met een zeer harde ondergrond. Op deze banen groeit amper beplanting, terwijl je als golfer op Bentwoud juist wel met beplanting én boomgroei te maken krijgt wat nog een extra uitdaging voor de golfer vormt.
Hele jaar door

Zelfs in de winter blijven de greens uitstekend bespeelbaar en blijken golfers van andere banen speciaal daarvoor naar Bentwoud te komen. Ook tijdens het koude winterseizoen wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van zomergreens en kan er veelal gewoon vanaf de teebox afgeslagen worden. Zo beleeft de golfer op Golfbaan Bentwoud het hele jaar door golfplezier.
Artikel geplaatst op: 10 juni 2018 - 08:42

Gerelateerd

Delen