KLM Open naar The International

De kogel is door de kerk. De honderdste editie van het KLM Open wordt in 2019 gehouden op de baan van The International bij Amsterdam. Organisator TIG Sports maakte dat begin mei bekend.
De keuze voor The International brengt een aantal jubilea samen. In 2019 is het namelijk niet alleen het jaar van de honderdste editie van het KLM Open, maar het is ook nog eens het jaar waarin KLM zelf honderd jaar bestaat. Om dan als locatie te kiezen voor The International, die ligt op de grond van Schiphol, is behoorlijk bijzonder.
De baan bij Badhoevedorp is in samenwerking met Mastergolf ontworpen door Ian Woosnaam, de kleine Welshman met de grote golfcarrière. Dat Woosnam een puik stukje werk afleverde, is inmiddels duidelijk. The International wordt door velen gezien als één van de beste banen van Nederland. Na al een aantal keer het Deloitte Ladies Open te hebben gehost, wordt die kwaliteit nu gewaardeerd met de jubileumeditie van het KLM Open.
Dat ook tot vreugde van Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland. Hij kijkt nu al uit naar het toernooi van 2019. ,,Volgend jaar bestaat KLM honderd jaar en ter gelegenheid van dit jubileumjaar maken wij van de honderdste editie van het Dutch Open een thuiswedstrijd. Door te kiezen voor The International, een baan die zo dicht bij Schiphol en bij onze operatie ligt, brengen wij honderd jaar Dutch Open en honderd jaar KLM bij elkaar.’’
Artikel geplaatst op: 04 mei 2018 - 10:01

Gerelateerd

Delen