Hotels en restaurants

Als golfer zoek je natuurlijk altijd naar een accommodatie die een goede uitvalsbasis vormt om de banen te bezoeken die je wilt spelen. Voor deze gelegenheid zochten we het in een combinatie. Het hotel NM Suites in het heerlijke Platja d’Aro, en Hotel Carlemany in het verrassende Girona.
Hotel Carlemany in het puur Spaanse Girona.

Eerst het NM Suites in de oude badplaats Platja d’Aro. Het dorpje heeft nog altijd iets pittoresks en eigenlijk geldt dat ook voor NM Suites, dat op een minuutje lopen van het strand ligt. Het heeft niets van de vaak pompeuze hotels, maar oogt eerder wat kleinschalig en intiem. Over de kamers geen misverstanden: die zijn ruim, met een prachtig badkamer en een heerlijk zitje. De kamers op de begane grond hebben zelfs een klein zwembadje in de tuin. Kortom, echte suites.
Dat is wel anders in Hotel Carlemany. In alles een echt eigentijds hotel, met ruime en comfortabele kamers, prima voorzieningen en een uitstekend ontbijt. Vergeet vooral niet het tapasrestaurant te bezoeken dat min of meer bij het hotel hoort.
Carlemany is gewoon plezierig om te verblijven, midden in een stad waar de tijd soms lijkt te hebben stilgestaan. Girona is prachtig. Nog echt Spaans, met al het leuks dat daarbij hoort. Vriendelijke en gastvrije inwoners, geweldige slingerstraatjes in het oude centrum, en tal van fijne restaurantjes.
En over restaurants gesproken: op een minuut of twintig rijden buiten de stad in het dorpje Martellà kun je het restaurant Can Xifra vinden. Ziet eruit als een oud boerenhof en als je een beetje aan de vroege kant bent voor Spaanse begrippen kun je zelfs het idee krijgen dat het dicht is. Maar laat je niet in de luren leggen. Can Xifra is een fantastisch traditioneel Spaans restaurant met een mooie kaart vol heerlijke gerechten. De Bistec de Vedella van de grill was het lekkerste vlees dat we in tijden in Spanje hadden gegeten en dat ook nog voor een heel vriendelijke prijs. Aanrader dus!
Artikel geplaatst op: 30 april 2015 - 11:27

Gerelateerd

Delen